27/03/2014
Een koude slaapkamer laat je in hartje winter moeilijk in slaap vallen, en kan zo enige slaapproblemen met zich mee brengen. Een te warme of te koude slaapkamer is ongezond. De ideale kamertemperatuur is 18 graden. Zo bestaan er elektrische dekens, Om je probleem op te lossen voor tegen een koude kamer maar wel voor een aangename temperatuur onder de lakens die uw bed op de gewenste temperatuur houdt.
 
De jongste elektrische dekens is niet meer vergelijkbaar met de verwarmingsdeken van weleer. Zo vindt u nu elektrische dekens in allerlei formaten, materialen en vormen. Tegenwoordig heeft u vele keuzes wat betreft de elektrische dekens. Het betreft nu hoofdzakelijk onderdekens. Die legt u rechtstreek op je matras of onder uw laken.
 
Elektrische dekens bestaan nu in verschillende materialen. Het meest gebruikte is ongetwijfeld polyester, maar er bestaan ook elektrische dekens in katoen en zelfs in teddy, een wollig materiaal. Allen hebben specifieke eigenschappen met zowel voor- als nadelen.
Polyester is een veel gebruikt materiaal. Het is bijzonder duurzaam en vochtbestendig, een lichtgewicht ook dat snel droogt, daartegenover staat dat polyester stug aanvoelt, het weinig lichaamsvocht door laat en weinig ademend is.
Elektrische dekens moeten vocht gemakkelijk opnemen. Zeker wanneer u weet dat u iedere nacht tot één liter vocht verliest. Katoen is goed vochtabsorberend, slijtagevast en ademt als een tweede huid. Het geeft daarentegen vlugger zijn warmte af, waardoor u het vlug weer koud zult hebben. Wanneer u het na de winter terug opbergt, mag uw deken niet het minste vocht bevatten. Is dat toch het geval, dan zal het vlug door schimmel worden aangetast.
Teddy, zacht en warm ,Teddy is een wollige stof, aangenaam zacht en zal de warmte lang vast houden. Het heeft het nadeel dat het lichaamsvocht slecht doorlaat en dat het na het wassen veel tijd nodig heeft om te drogen.