07/01/2016

Ieder jaar rond de koude wintermaanden komen ze weer uit de kast, de warmtedekens. Ook dit jaar komen de warmtedekens weer goed van pas, maar het was dit jaar wel later dan normaal. Waar je normaal gesproken je warmtedeken voor oud en nieuw al uit de kast hebt gehaald, was dat dit jaar pas echt nodig na oud en nieuw. In het nieuwe jaar is het een stuk kouder dan voor oud en nieuw, en daarom is een warmtedeken weer een erg leuke accessoire. Voor de mensen die een koude kamer hebben is een warmtedeken al helemaal een fijne accessoire, hierdoor hoef je als je je bed in stapt niet eerst te wachten totdat je eigen lichaamstemperatuur je bed heeft opgewarmd. Met een warmtedeken stap je gelijk al in een lekker voor verwarmt bedje.

Nieuwjaar

Hoe komt het eigenlijk dat je voor oud en nieuw nog geen warmtedeken nodig had, en dat het in het nieuwe jaar bijna een must is. Dat komt waarschijnlijk doordat de wind eerst met name vanaf de zee kwam aanwaaien. Sinds oud en nieuw is dit echter verandert, nu komt de wind meer vanuit Rusland. Hier is de tempratuur altijd (veel) lager dan in Nederland, je zou zeggen dat ze in Rusland heel wat warmtedekens nodig hebben.

Nederlandse gladheid

In de eerste week na oud en nieuw is de tempratuur zoals eerder vermeld fors gedaald. Het noordelijke deel van het land heeft zelfs te maken met erg gevaarlijke ijzel. De ijzel is zelfs zo heftig dat er hier en daar al wat ongelukjes zijn gebeurd. Ook zijn er een heleboel scholen gesloten. Dit komt met name doordat de KNMI hiervoor waarschuwingen heeft gegeven. Een elektrische deken voor over de wegen zal niet eens zo`n gek idee zijn. Maar dit is (bijna) niet te maken. Voor oud en nieuw en dan met name rond de kerst was het tot boven de tien graden, in het nieuwe jaar is de tempratuur zeer ernstig gedaald tot wel beneden het vriespunt. Dus wees verstandig en schaf een warmtedeken aan voordat je er spijt van krijgt voor als je het niet doet.