26/02/2016

Een elektrische deken is over het algemeen erg handig. Een elektrische deken wordt op het matras gelegd zodat het bed goed verwarmd wordt zodat u het niet meer koud heeft in bed.

De soorten elektrische dekens

Je hebt verschillende soorten elektrische dekens, de bekendste polyester, teddy en katoen. Er bestaat ook een elektrische deken voor 2 personen, wat het net even wat makkelijker maakt voor koppels.

Waar moet ik op letten?

U moet goed opletten op de stand van de deken voordat u gaat slapen, mocht die namelijk te hoog zijn kan het zijn dat u midden in de nacht wakker wordt door de warmte, maar je hebt ook elektrische dekens met een temperatuur beveiliging. Dat houdt in dat de elektrische deken niet warmer wordt dan de temperatuur die je hebt ingesteld.

Verder moet u ook kijken naar de lengte van uw elektrische deken, want op de plek waar de deken niet ligt zal het ook niet warm worden.

Tips voor het gebruik van een elektrische deken

Onderhoud uw deken goed, want je kan namelijk de elektrische deken gewoon in de wasmachine doen zodat het makkelijker is om schoon te maken. Controleer voor het slapen gaan op welke stand de elektrische deken staat. Om ervoor te zorgen dat het warmte niet ontsnapt, dek de deken af met een dekbed. Je legt het elektrische deken op je molton, daarna leg je een matrashoes erover want het is de bedoeling dat jouw bed warm wordt en niet jij zelf.