Informatie en advies warmtedeken-zaak.nl

1. Over elektrische dekens

Een elektrische deken, is een deken met een ingebouwde warmte functie, waarmee de gebruiker een gewenste tempratuur kan instellen. Wat je niet snel zal denken is dat  een elektrische deken je energierekening omlaag kan brengen. Gas is namelijk duurder in verbruik als elektriciteit. De geavanceerde elektrische dekens met een thermostaat kunnen temperatuurveranderingen in uw huid en in de omgeving voelen en hierop de tempratuur automatisch aanpassen. Heeft u of uw partner altijd koude voeten, dan kunt u kiezen voor een deken met apart in te stellen warmtezones. Deze elektrische dekens kunnen twee zones apart verwarmen. Tevens schakelen alle moderne dekens automatisch uit na een aantal uur (dit kan per model verschillen)

1.1 Boven en onderdeken

Een elektrische bovendeken is bedoelt om op bovenop uw lichaam te gebruiken. U kunt een bovendeken gebruiken in bed of op de bank. Elektrische onderdekens worden op het matras gelegd op de molton en onder het hoeslaken.

1.2 Deken ‘s nachts aan laten staan

Vrijwel alle elektrische dekens zullen na ongeveer drie uur automatisch uitschakelen. Zo kunt u gerust in slaap vallen met de elektrische deken aan.

1.3 Verschil zwakstroom en 230 volt deken

Bij een zwakstroom deken wordt de 230 volt omgezet naar een lagere spanning; bijvoorbeeld 12 of 16 volt.  Tegenwoordig zijn 230 volt dekens net zo veilig als zwakstroomdekens door de vele beveiligingsmiddelen die zijn verwerkt in deze dekens. Slapen op een zwakstroomdeken kan voor sommige mensen een extra veilig gevoel geven, waardoor er een betere nachtrust ontstaat.

1.4 Verstelbaar bed

Een elektrische onderdeken kan op een verstelbaar bed worden gebruikt, echter zit hier wel een maar aan verbonden. Doordat de deken hierdoor sneller kan kreuken, wordt de levensduur verkort.

1.5 Verschillende verwarmingzones

Enkele warmtedekens zijn voorzien van verschillende warmtezones, zo kunt u zelf instellen om bijvoorbeeld uw voeten te verwarmen en uw lichaam koel te houden. Andersom is ook mogelijk.

1.6 Materiaal warmtedekens

Warmtedekens kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Het meest gebruikte is ongetwijfeld polyester, maar er bestaan ook elektrische dekens in katoen en zelfs in teddy, een wollig materiaal. Allen hebben specifieke eigenschappen met zowel voor- als nadelen.

Polyester is een veel gebruikt materiaal. Het is bijzonder duurzaam en vochtbestendig, een lichtgewicht ook dat snel droogt, daartegenover staat dat polyester stug aanvoelt, het weinig lichaamsvocht door laat en weinig ademend is.
 
Katoen is goed vochtabsorberend, slijtagevast en ademt als een tweede huid. Het geeft daarentegen vlugger zijn warmte af, waardoor u het vlug weer koud zult hebben. Wanneer u het na de winter terug opbergt, mag uw deken niet het minste vocht bevatten. Is dat toch het geval, dan zal het vlug door schimmel (het weer) worden aangetast.
 
Teddy is een wollige, aangenaam zachte stof en zal de warmte lang vast houden. Het heeft het nadeel dat het lichaamsvocht slecht doorlaat en dat het na het wassen veel tijd nodig heeft om te drogen.

1.7 Quick-heat/turbo functie

Deze functie geeft u de mogelijkheid om uw deken extra snel op te warmen. Hoe snel dit gaat kan per model en merk verschillen.

1.8 Wassen van een warmtedeken

Alle warmtedekens kunnen worden gewassen in de wasmachine. Controleer in de handleiding of op het label op welke stand de deken moet worden gewassen.

<< Terug naar visuele versie

Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)