Waar moet je op letten bij aankoop van een warmtedeken

Warmtedekens zijn enorm handig, het biedt extra warmte in tijd van kou. Zo is het mogelijk om je bed al voor te verwarmen voordat je onder de lakens kruipt. Vaak is het namelijk nog erg koud wat veel mensen als oncomfortabel ervaren. Met een warmtedeken is dit verledentijd.

Voordat je een warmtedeken aanschaft is het handig om de in’s-en-out’s te weten van het product. In dit artikel gaan we uitleggen waar je op moet letten zodat u het warmtedeken koop die aan al uw wensen voldoet.

Om te beginnen heb je twee soorten dekens, een onderdeken en een bovendeken. Een onderdeken op het matras gelegd onder het hoeslaken. Dit zorgt voor een warm oppervlak om op te liggen. Naast onderdekens heb je ook nog bovendekens, deze leg je op je lichaam, net als een normaal deken.

Over het algemeen duurt het tijdje voordat de warmtedeken op temperatuur is, er zijn echter ook warmtedekens met Quick-Heat functie. De snelheid waarmee de warmtedeken warm wordt verschild per model. Zoekt u dus een warmtedeken die snel op temperatuur is, houdt uw ogen dan open voor warmtedekens met deze functionaliteit.

Goed om te weten is dat vrijwel ieder warmtedeken na drie uur automatisch uitschakelt. Dit voorkomt dat u de warmtedeken per ongelijk aan laat staan en verkleint de kans op brand.

Je hebt drie verschillende populaire materialen voor warmtedekens. Zo heb je polyester, dit is een van de meest voorkomende stoffen. Het is een lichtgewicht stof maar voert lichaamswarmte moeilijker af dan andere stoffen. Katoen is een goed alternatief, deze stof ademt beter en voelt eigenlijk als een tweede huid. Tot slot heb je nog teddy, dit is een zachte stof wat erg goed warmte vast kan houden. Nadeel is dat deze stof niet goed ademt waardoor het voor sommige mensen als te warm kan worden ervaren.

    15-02-2018 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)