23/09/2013
De zomer is zo goed als voorbij, de herfst en de winter komen er weer aan. Iedereen haalt massaal de elektrische deken uit de kast. Alleen wat wel erg belangrijk is het gebruik en de veiligheid.
 
Het gebruik
Als het weer kouder wordt dan worden de warmte dekens weer van zolder gehaald. Voor dat je de warmte deken weer gebruikt is het wel belangrijk om op het volgende te letten: als de warmtedeken opgerold of gevouwen in de kast hebben gelegen kan er van binnen een kabel kapot gegaan zijn hierdoor kan er kortsluiting komen of brand ontstaan. Als je de warmtedeken weer voor het eerst gebruikt vouw hem dan uit en zet hem aan. LET OP blijf er bij staan zodat je kan zien of het goed of fout gaat. Leg de elektrische deken of warmte deken altijd op een droge plaats!
 
Sommige dekens hebben een afneembare hoes. Deze kan volgens de wasinstructies gewassen worden. Wat wel belangrijk is, is dat de bedrading niet in aanraking komt met het water. Mocht je warmtedeken nu niet een afneembare hoes hebben kan je vlekken verwijderen met een vochtige doek.